Kivesleikkaus sujui hyvin, mutta kasvain osoittautui todennäköisesti pahanlaatuiseksi. Lääkärin mukaan kasvaimen keskiosa oli kuoliossa, mikä viittaa nopeaan kasvuvaiheeseen ja kertoo kasvaimen aggressiivisuudesta. Kasvain oli kuitenkin silminnähden hyvin rajoittunut, mutta etäpesäkkeitä on saattanut "karata" verenkierron mukana. Surullista. Pitää vaan ymmärtää, että ikää Memolla jo on aika paljon. Nyt elämme päivän kerrallaan ja nautimme jäljelläolevista yhteisistä hetkistä.

Leikkaus ei Memon vauhtia ole ainakaan toistaiseksi hiljentänyt. Eikä töttörö juurikaan haittaa menoa. Portaat sujuvat hyvin ja soffallekin pääsee, kun muistaa hyppyvaiheessa nostaa hiukan päätä. Yritin eilen illalla rajoittaa sohvalle ja sängylle tuloa, mutta tuntuu, että Memolle asiat pitää mennä niin kuin ne ovat ennenkin menneet.  Ihan pakko saada koko ajan olla siellä missä muutkin.  Ja viime yönä sekään ei tuntunut auttavan. Olin tehnyt Memon viereen petin lattialle, mutta siitä huolimatta yö oli levoton ja rauhaton kahteen saakka. Missään ei ollut hyvä, eikä töttörö päässä ollut niin helppo rakentaa "pesäpaikkaa".

Tänään illalla tilanne on ollut paljon rauhallisempi. Ehkäpä kunnon ruoka on auttanut asiaa :). Kurjaa taas huomenna jättää Memoa yksin eri huoneeseen, mutta pakko mikä pakko. Muuten isommat pojat yrittävät parantaa haavat parhaaksi katsomallaan tavalla heti kun silmä välttää.

Ompeleet poistetaan kahden viikon kuluttua. Juokseminen, hyppiminen ja vapaa leikkiminen on kielletty kolmen viikon ajan.